Search

A fost finalizată reabilitarea Casei Memoriale „George Enescu” de la Liveni

A fost finalizată reabilitarea Casei Memoriale „George Enescu” de la Liveni

A fost finalizată reabilitarea Casei Memoriale „George Enescu” de la Liveni, realizată în cadrul proiectului transfrontalier „History and Music – values that bring us together”. Valoarea totală a proiectului este de 1,43 milioane de euro, iar partea care a revenit Muzeului Județean a fost de peste 650.000 euro. Consiliul Județean a asigurat o cofinanțare de 126.000 euro.

„Casa Memorială George Enescu este o moștenire de neprețuit. Prin implementarea acestui proiect transfrontalier am reușit să readucem la viață casa „mică cu pridvor de lemn vopsit, unde se uscau funiile de ceapă la soare”, așa cum și-o amintea marele compozitor în memoriile sale. Am convingerea că acesta este modul cel mai potrivit pentru a-i onora memoria și a-i cinsti marea creație”, a scris Doina Federovici, preşedintele Consiliului Judeţean, pe pagina sa de Facebook.

Prin proiect s-au restaurat zidăria, tâmplăria de lemn, atât cea interioară, cât și cea exterioară, și s-au refăcut pardoselile și acoperișul. Lucrările au vizat și curtea casei, unde s-au refăcut gardul, fântâna, aleile și rigolele și s-a realizat o scenă din piatră naturală pentru evenimente în aer liber.

Ultimele articole