FOTO: Jack Robinson/Hulton Archive/Getty Images | Jack Davison

Actorul Michael Caine, în vârstă de 90 de ani, își anunță retragerea din actorie

Michael Caine își anunță retragerea din actorie, după lansarea în cinematografe a celui mai recent film al său. Actorul britanic, în vârstă de 90 de ani, a fost recompensat cu două statuete Oscar de-a lungul carierei sale, pentru ”Hannah and Her Sisters” (1986) şi ”The Cider House Rules” (1999), ambele pentru cel mai bun actor în rol secundar.

”Tot spun că mă voi pensiona. Ei bine, mă voi pensiona acum”, a declarat Caine pentru postul de radio BBC, într-un interviu difuzat sâmbătă, potrivit Reuters. „Mi-am dat seama că am jucat rolul principal într-un film şi am avut cronici incredibile… Ce pot să-mi doresc mai mult?”.

Michael Caine joacă în ”The Great Escaper”, alături de Glenda Jackson, care a decedat în luna iunie. Filmul este inspirat din povestea reală a unui veteran din cel de-al Doilea Război Mondial care fuge dintr-un azil pentru a participa la festivităţile dedicate Zilei Z în Franţa. ”Singurele roluri pentru care mai sunt eligibil acum sunt bărbaţi de 90 de ani. Sau poate 85”, a declarat Caine pentru BBC. ”Aşa că m-am gândit că m-aş putea opri aici”.