Search

Actorul şi regizorul Mihai Mălaimare va juca în weekend ultimele sale spectacole de la Teatrul Masca

Mihai Malaimare / Sursa foto: news.ro

Actorul şi regizorul Mihai Mălaimare va juca în weekend ultimele sale spectacole de la Teatrul Masca

Actorul și regizorul Mihai Mălaimare părăsește Teatrul Masca și își serbează ziua de naștere cu un one man show în aer liber, în cadrul proiectului Străzi deschise – București, Promenadă urbană 2023.

Potrivit unui anunț al organizației, în zilele de 26 și 27 august, Mihai Mălaimare va susține ultimele sale spectacole de la Teatrul Masca – teatru pe care l-a înființat în 1990, împreună cu Anca Florea. El va susține one man show-ul ”Actorul” în aer liber, în stradă, pe Calea Victoriei (zona Muzeul Național de Istorie) de la ora 19:00. 

”ACTORUL meu se întoarce pentru ultima dată pentru că îmi era dor de scenă, așa cum o știam eu, așa cum am învățat eu să o iubesc”, a spus artistul, care sărbătorește pe scenă împlinirea vârstei de 73 de ani, alături de celebrarea a 50 de ani de teatru și 33 de ani de Masca

„După 33 de ani, cei doi oameni care au înființat în 1990 Teatrul Masca – Mihai Mălaimare și Anca Florea – se retrag din instituția căreia i-au trasat discursul estetic și traseul artistic în toți acești ani. De-a lungul timpului, Masca s-a impus nu numai ca un altfel de teatru care a oferit bucureștenilor singura stagiune neîntreruptă de spectacole gratuite outdoor (1990-2023), dar și prin dăruirea și talentul puse în slujba artei dramatice, impunându-se atât în țară, cât și în străinătate drept un veritabil ambasador al culturii românești (Administrația Prezidențială). Teatrul Masca a fost decorat cu Ordinul ,,Meritul Cultural”, Categoria D (Arta Spectacolului) în grad de Cavaler (2010) și Ofițer (2015)”, transmite Teatrul Masca.

Ultimele articole