Foto: AGERPRES

Actriţa Nataşa Raab a încetat din viaţă

Actriţa Nataşa Raab, care a jucat pe scena Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, a murit la vârsta de 70 de ani, a anunţat Uniunea Teatrală din România.

După absolvirea facultăţii a devenit actriţă la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, dar a colaborat şi cu Teatrul Odeon şi Teatrul Naţional Cluj. Născută la 15 iulie 1953 în Huedin, judeţul Cluj, cunoscuta actriță a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti (1988).

A jucat în mai multe spectacole de teatru printre care „Vărul Shakespeare”, „Unchiul Vanea”, „Ubu Rex cu scene din Macbeth”, „Hamlet” de W. Shakespeare, „Romeo şi Julieta” de W. Shakespeare, „Ferma animalelor de George Orwell”, „…Escu” de T. Muşătescu, „O masă pe cinste” de G. Astalos, „Pragul albastru” de I.D. Sârbu, „Tărâmuri întunecate” de Harding Lernay etc. În 1990 a fost distinsă cu premiul UNITER, iar în 2011 a fost nominalizată la Premiile Gopo pentru rolul din filmul „Din dragoste cu cele mai bune intenţii”. Actrița Natașa Raab era cunoscută și pentru rolul bunicii din reclama „Prea bun, prea ca la țară”.

„O actriţă cu un farmec aparte, o prezenţă încântătoare, un om jovial şi expansiv, cu o energie debordantă. Ne vor lipsi buna dispoziţie şi voioşia pe care o imprima când venea în vizită la UNITER, ca un taifun, între două filmări”, scrie UNITER. 

Ceremonia de înmormântare va avea loc miercuri, 25 octombrie, la Cimitirul Ungureni din Craiova.