Search

Andrei Pleșu, Vasile Bănescu, Ioan Stanomir și Horia-Roman Patapievici vin la Iași, la Conferințele Creativității

Palatul Culturii din Iași - Complexul Muzeal Național „Moldova

Andrei Pleșu, Vasile Bănescu, Ioan Stanomir și Horia-Roman Patapievici vin la Iași, la Conferințele Creativității

Programul complet al evenimentului organizat de Romanian Creative Week

Cel mai mare eveniment dedicat industriilor creative din Uniunea Europeană, Romanian Creative Week, lansează, odată cu cea de-a patra ediție, care va avea loc la Iași în perioada 15 – 26 mai, Conferințele Creativității.

Patru dintre cele mai puternice și apreciate voci contemporane, intelectualii Horia-Roman Patapievici, Andrei Pleșu, Vasile Bănescu și Ioan Stanomir, vor inaugura seria acestor dialoguri culturale și științifice lansate de RCW și găzduite de Teatrul „Luceafărul” Iași.

Evenimentul, susținut de FILIT, își propune să încurajeze și să promoveze dialogul deschis, onest, rafinat, bazat pe argumente și inspirat din teme de actualitate și culturale majore. Literatura, etica, morala, educația, științele sunt nucleul în jurul căruia se vor clădi și ramifica, an de an, Conferințele Creativității, anunță organizatorii.

Programul conferințelor găzduite de „Teatrul „Luceafărul” Iași:

16 mai 2024, orele 18.00  – 19.30

Ioan Stanomir: „Rusia și noi. Câteva reflecții”. Biletele pot fi achiziționate de AICI.

17 mai 2024, orele 17.30  – 19.00

Andrei Pleșu & Vasile Bănescu: „Despre buna-cuviință”. Biletele pot fi achiziționate de AICI.

18 mai 2024, orele 17.30 – 19.00

Horia-Roman Patapievici: „Cele trei vieți”. Biletele pot fi achiziționate de AICI.

DESPRE ROMANIAN CREATIVE WEEK

Romanian Creative Week, care va avea loc la Iași în perioada 15-26 mai 2024, este organizat de Federaţia Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC), singura federaţie patronală reprezentativă la nivel naţional ce activează în sectorul Industriilor Creative din România. În 2023, RCW a fost desemnat evenimentul care adună la un loc cel mai mare număr de industrii creative, la nivelul Europei, conform Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO).

Ultimele articole