Search

BIFF 2023. 8 zile- peste 70 de evenimente – 30 filme – mai mult de 11.000 de spectatori

Sursa: BIFF

BIFF 2023. 8 zile- peste 70 de evenimente – 30 filme – mai mult de 11.000 de spectatori

Festivalul Internațional de Film București (BIFF) 2023 a fost o experiență cinematografică de neuitat care a adus împreună peste 11.000 de cinefili atât din țară cât și din străinătate. Ediția de anul acesta a BIFF s-a desfășurat în perioada 15 septembrie – 22 septembrie 2023, în patru locații emblematice din București: Sala Mare – ARCUB, Cinema Muzeul Țăranului, CREART – Grădina cu filme și Cinema Union.

Timp de 8 zile, publicul BIFF 2023 a avut ocazia să se bucure de o gamă largă de genuri cinematografice, de la drame intense și povești emoționante până la documentare provocatoare. Calitatea selecției filmelor a fost recunoscută pentru diversitatea și relevanța tematică a operei prezentate, contribuind la experiența memorabilă a festivalului.

Cea de-a XIX-a ediție a BIFF a prezentat publicului bucureștean o selecție diversă de peste 30 de filme din 10 țări, unele dintre ele rulând în avanpremieră, filme cuprinse în secțiunile:

– Competiție (Past Lives, A good Place, Disco Boy, Inside the Yellow Cocoon, The Sweet East, Tigrul, Totem); 

Panorama (Asteroid City, Caravaggio’s Shadow, Here, Il Boemo, The Breaking Ice, El Eco); 

Autori Români (Lungmetraje – Arsenie.Viața de Apoi, Boxing with Myself- avanpremieră, Castelul Crăiței, Comoara pierdută –Egregora și Playback; Scurtmetraje – Appalachia, Eu contez, Remote, Roz și Vin îndată);

Istorie și Cinema (Între Chin și Amin, Ultima Transhumanță, Valea Orbilor și Vocea Ludmilei) și 

Vocea Tinerilor (Who Killed Kenya) și filmul de închidere al BIFF 2023, La Bête.

Pe lângă proiecțiile de filme, BIFF 2023 a oferit, ca de obicei, o platformă de dezbatere și dialog între creatorii de film, critici, actori și public. Am avut privilegiul de a găzdui numeroase discuții și prezentări care au adus în lumină subiecte importante și provocatoare din lumea filmului, sesiuni de Q&A susținute de personalități internaționale din domeniu precum: regizorul italian Giacomo Abbruzzese, regizorul Gunnar Bergdahl – președinte al Juriului BIFF 2023, regizorul Nathan Lauer împreună cu echipa sa care a stat în spatele filmului Who Killed Kenya, Nathan Lauer, regizoarea Lila Avilés, regizoarea Katharina Huber, Dejan Petrović – Critic de film, Iulia Rugină – regizoare și scenaristă și, nu în ultimul rând, Catrinel Dănăiață – regizoare și scenaristă.

artHood a fost partener în cadrul festivalului.

Ultimele articole