Search

De ce trebuie să mergi in Trieste, Italia

Arhivă proprie

De ce trebuie să mergi in Trieste, Italia

Trieste este un oraș situat pe coasta Mării Adriatice, în nord-estul Italiei. Cu toate că este relativ necunoscut pentru mulți turiști, acest oraș portuar deține un farmec autentic. Vizitatorii care ajung aici sunt întâmpinați de un peisaj urban divers și fascinant, unde influențele culturale ale mai multor imperii se împletesc armonios. Pot spune că este unul dintre cele mai frumoase orașe vizitate de mine.

Istoria și cultura orașului

Trieste a fost parte a Imperiului Austro-Ungar. Arhitectura sa reflectând această perioadă. Clădirile au un stil neoclasic și baroc. Piețele largi sunt înconjurate de fațade elegante și detalii ornamentale. Clădirile impunătoare și piețele elegante sunt o atracție deosebită. Orașul are influențe slave și italiene. Această diversitate culturală se vede în gastronomie, limbă și tradiții. Plimbările prin oraș sunt o lecție de istorie vie.

Atracții turistice

Piazza Unità d’Italia este cea mai mare piață de pe malul mării din Europa. Oferă o priveliște superbă și este înconjurată de clădiri istorice. Este punctul central al orașului.

Castelul Miramare este situat pe un promontoriu cu vedere spre mare. A fost construit pentru Arhiducele Ferdinand Maximilian. Grădinile sale sunt perfecte pentru plimbări romantice. Însă, chiar lângă castel, vă puteți relaxa și pe plajă în liniște, dacă nu doriți să vizitați grădinile.

Gastronomie

Trieste este renumit pentru mâncărurile sale delicioase. Gustați „jota”, o ciorbă tradițională cu varză murată și carne de porc, dar și „scampi alla busara”, o rețetă tradițională de fructe de mare. Nu ratați nici pastele proaspete.

Orașul are multe cafenele istorice unde poți savura un espresso autentic. „Caffè San Marco” este un loc emblematic, frecventat de scriitori și intelectuali. Și sunteți familiarizați cu faimoasa cafea Illy, nu-i așa? Francesco Illy a fost un contabil maghiar și inventator de mașini de cafea, ce s-a născut în Timișoara. După Primul Război Mondial, acesta s-a mutat la sora lui în Trieste și s-a căsătorit cu o localnică. În 1933, Illy a fondat Illycaffè și a inventat primul aparat automat de cafea, care folosea abur în loc de apă fierbinte sub presiune. Aparatul, numit Illetta, a devenit precursorul mașinii moderne de espresso. Deci neaparat trebuie să mergi să bei o cafea la Illy și să pleci cu un suvenir acasă.

Trieste este locul ideal pentru o escapadă culturală și relaxantă. Istoria, cultura și frumusețea sa naturală te vor încânta. Eu, personal, m-aș întoarce din nou și din nou în acest oraș minunat pentru atmosfera sa unică și liniștea pe care mi-a oferit-o.

Ultimele articole