Search

Designerul belgian Dries Van Noten s-a retras din industria modei după o ultimă colecţie prezentată în Franţa

Sursa foto: FRANCOIS DURAND/GETTY IMAGES)

Designerul belgian Dries Van Noten s-a retras din industria modei după o ultimă colecţie prezentată în Franţa

Van Noten, care a decis să se retragă din industrie la vârsta de 66 de ani, și-a prezentat ultima colecție sâmbătă, în cadrul unei „celebrări” emoţionante la care au participat mai mulţi reprezentanţi din industria modei. 

Evenimentul s-a desfășurat într-un hangar din La Courneuve, o localitate din Seine-Saint-Denis, organizat pe un podium din beton acoperit de un covor de confetti argintii, informează AFP.

„Da, aveam nişte lucruri de demonstrat, voiam să termin la un nivel înalt”, a declarat designerul belgian. Ultimul model prezentat în cadrul colecției „Fără început, fără sfârşit”, concluzia a 38 de ani petrecuţi în sectorul modei, a fost o siluetă masculină în întregime aurie, cu o haină neagră lungă, până la picioare.

În faţa presei, la câteva minute după defilare, designerul belgian a anunţat că intenţionează să îşi ia o săptămână de vacanţă şi să înceapă „să se pregătească pentru ceea ce urmează”.

Următoarele colecţii ale casei de modă belgiene, ce îi poartă numele, vor fi realizate de o echipă a studioului său, alături de care a lucrat timp de mulţi ani. 

Ultimele articole