Search

Dior revine în Scoția după 7 decenii. Ce locație a ales pentru prezentarea de modă

Drummond castle

Dior revine în Scoția după 7 decenii. Ce locație a ales pentru prezentarea de modă

Casa de modă Dior a revenit în Scoția pentru cea mai recentă prezentare de modă, prima în această țară după aproape șapte decenii.

Potrivit bbc.com, Dior a adus un omagiu istoriei și tradițiilor scoțiene, desfășurându-și show-ul în grădinile Castelului Drummond din Perthshire. Evenimentul, marcat de prezența unor vedete internaționale precum Jennifer Lawrence, Rosamund Pike și Anya Taylor-Joy, a avuc drept obiectiv evidențierea legăturii dintre modă și patrimoniul cultural. Evenimentul Cruise 2025, desfășurat luni seara, a avut loc în „Versailles-ul Scoției”, care a fost folosit ca decor pentru grădinile palatului francez în serialul TV Outlander.

Ultimul show de modă organizat în Scoția a fost în 1955, când fondatorul Christian Dior a ținut două – una la hotelul Gleneagles din Perthshire și cealaltă la hotelul Central din Glasgow.

Directorul de creație Dior, Maria Grazia Chiuri, a deschis show-ul cu ținute din tartan și a încheiat cu o paradă de cimpoieri, colaborând totodată cu producători de țesături scoțiene, respectiv Harris Tweed și Johnstons of Elgin, și Samantha McCoach de la Le Kilt pentru a dezvolta kilturi cu buzunare de designer.

Ultimele articole