Sursa foto: Elle.ro

Domnica Mărgescu, director de modă Elle și curatorul FF | Fashion & Film din RCW: “Filmele ne-au impresionat și ne-au influențat în demersul nostru de modă”

Domnica Mărgescu, director de modă la revista Elle, și Maurice Munteanu, fashion editor ELLE de 19 ani și jurat al emisiunii „Bravo, ai stil!”, sunt curatorii expoziției FF | Fashion & Film din cadrul Romanian Creative Week, organizat în perioada 15-26 mai la Iași.

Expoziția, care reprezintă o premieră în parcursul lor profesional, își propune să arate cum prin costum, prin gesturi, prin atitudine anumite profile au devenit adevărate repere, și cum filmul și moda sunt strâns legate.

„Am ales această temă împreună cu Maurice Munteanu, prietenul meu, cu care am curatoriat această expoziție, pentru că filmele ne-au impresionat și ne-au influențat foarte mult în demersul nostru de modă de-a lungul timpului. Ideea a fost să arătăm o parte din filmele care ne-au marcat, o alegere foarte personală – unele filme au fost alese de mine, unele de el, și s-au împletit foarte bine. Sunt trei camere de expoziție: prima conține un montaj făcut de cei de la Foarfeca (Studio n. red) cu filmele alese de noi; a doua cameră este un fel de laborator de costume cu tipare ale unor costume din filme și citate; a treia prezintă câteva fotografii care ne-au plăcut foarte mult, peste care a intervenit un artist, Pulsar (Sinaps n. red), și a făcut partea de graffiti”, a declarat Domnica Mărgescu pentru artHood.

Romanian Creative Week este organizat de Federaţia Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC), în 2023 fiind desemnat evenimentul care adună la un loc cel mai mare număr de industrii creative, la nivelul Uniunii Europene, conform Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO).