Sursa: Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Eveniment și vernisaj „Mâini care creează lumi: Un an de acreditare Erasmus+” la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Muzeul Etnografic al Transilvaniei organizează miercuri, 19 iulie, evenimentul de diseminare și vernisajul expoziției Mâini care creează lumi. Un an de Erasmus+. 

Evenimentul este organizat de Muzeul Etnografic al Transilvaniei, în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială și Medicală Cluj-Napoca, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj și Muzeul Octavian Goga din Ciucea.

Anul trecut, Muzeul Etnografic al Transilvaniei a obținut acreditarea în domeniul Educația Adulților în cadrul programului Erasmus+, finanțat de Uniunea Europeană, pentru perioada 2022-2027, în calitate de lider al unui consorțiu alcătuit din Centrul Județean pentru Cercetarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj; Direcția de Asistență Socială și Medicală Cluj-Napoca; Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș; Muzeul Memorial „Octavian Goga” din Ciucea.

În primul an de acreditare, 31 de persoane din cadrul consorțiului au participat la cursuri de formare oferite de organizații partenere din Franța și Spania , în specializări precum storytelling și jocuri digitale, dezvoltarea patrimoniului cultural, andragogie și învățare auto dirijată, puterea educațională a multimedia și managementul organizațiilor culturale. Acum, participanții din cadrul programului organizează o întâlnire cu publicul larg, în cadrul căruia își vor prezenta experiențele dobândite și realizările obținute sub egida Erasmus+, iar cu această ocazie va fi vernisată expoziția Mâini care creează lumi. Un an de Erasmus+.

Sursa: Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Expoziția va rămâne deschisă la sediul central al Muzeului Etnografic al Transilvaniei până la sfârșitul lunii august.

Pentru anul educațional 2023-2024, Muzeului Etnografic al Transilvaniei a atras o finanțare Erasmus+ în valoare de 70.000 euro, care „va permite diversificarea programului de mobilități, urmărind în continuare aceleași șase obiective prioritare: îmbunătățirea competențelor digitale privind facilitarea activității muzeale; dezvoltarea de competențe specifice domeniului educației muzeale și educației non-formale; creșterea gradului de conștientizare privind rolul și funcțiile muzeului; alfabetizarea digitală pentru seniorii potențial consumatori de cultură din mediile rural și urban; creșterea interesului pentru cultură a persoanelor adulte din mediile rural și urban; dezvoltarea competențelor de management strategic, management de proiecte și parteneriate la nivelul specialiștilor din consorțiu”, arată instituția.