Search

Expoziția Ab Urbe Condita: Istoria Romei în Colecția de Grafică a Muzeului Național Brukenthal

Expoziția Ab Urbe Condita: Istoria Romei în Colecția de Grafică a Muzeului Național Brukenthal

Muzeul Național Brukenthal organizează la Palatul Brukenthal din Piața Mare nr. 4, Sibiu, expoziția „Ab Urbe Condita: Istoria Romei în Colecția de Grafică a Muzeului Național Brukenthal”. Vernisajul va avea loc vineri, 5 iulie 2024, ora 14:00, iar curatorul expoziției este Alexandra Postelnicu.

Expoziția oferă vizitatorilor posibilitatea de a retrăi legendele și misterele Orașului Etern prin intermediul gravurilor semnate de artiști italieni din secolele XVIII și XIX, inclusiv Giovanni Battista Piranesi, Pietro Aquila, Carlo Cesio, Giovanni Volpato, Giacomo Lauro și alții.

Momentele semnificative din istoria Romei sunt ilustrate în ordine cronologică, de la fondarea Romei în 21 aprilie 753 î.Hr., continuând cu epoca monarhică, epoca republicană, perioada imperială timpurie și mijlocie, până la antichitatea târzie și prăbușirea imperiului roman din occident în anul 476 d.Hr.

Pentru a îmbogăți expoziția și a oferi o viziune detaliată a vieții în Roma antică, au fost incluse piese arheologice păstrate la Muzeul de Istorie Casa Altemberger, descoperite pe teritoriul României sau provenite din donații. Vizitatorii vor putea admira și reproduceri în ghips ale statuilor din arta greco-romană, una dintre primele ediții ale albumului „Trofeo o sia Magnifica Colonna Coclide di Marmo” de Giovanni Battista Piranesi, și o ediție secundă a operei „Istoria declinului și a prăbușirii Imperiului Roman” de Edward Gibbon, din colecția Bibliotecii Brukenthal.

Ultimele articole