Search

Expoziția „Feminitatea veacului trecut. De la Belle Epoque la Interbelic” la Casa Eliad

ARCUB

Expoziția „Feminitatea veacului trecut. De la Belle Epoque la Interbelic” la Casa Eliad

Primăria Capitalei, prin Centrul Cultural Expo Arte, prezintă expoziția „Feminitatea veacului trecut. De la Belle Epoque la Interbelic”, la Casa Eliad din Bulevardul Mircea Vodă nr. 5, în perioada 5 iulie – 20 septembrie 2024.

Evenimentul oferă o incursiune în obiceiurile vestimentare românești de la începutul secolului XX, prin piese urbane de îmbrăcăminte, costume tradiționale și accesorii, selectate de Iulia Gorneanu.

Vernisajul va avea loc joi, 4 iulie, la ora 18:30, în cadrul căruia este organizat și un concert de muzică interbelică, susținut de Corina Sîrghi, acompaniată de taraful Jean Americanu. Accesul publicului este gratuit.

Expoziția va include o varietate de obiecte vestimentare și accesorii, precum pălării, mănuși, poșete, evantaie, bijuterii și multe altele, alături de piese tradiționale inspirate de reginele României și doamnele din înalta societate. Scenografia este semnată de Andreea Ciortea, iar obiectele expuse provin din colecții private.

Pe lângă expoziție, vor fi organizate și evenimente conexe, inclusiv concerte și conferințe dedicate aprofundării tematicii propuse. Programul acestor evenimente include conferințe despre moda și identitatea culturală, istoria arhitecturii Bucureștilor și evoluția modei de la Belle Epoque la perioada interbelică.

Expoziția poate fi vizitată de marți până duminică, între orele 12.00-18.30, fiind închisă lunea. Accesul este gratuit.

Evenimentul este organizat de Primăria Capitalei, prin Centrul Cultural Expo Arte, în parteneriat cu ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, cu sprijinul Bibliotecii Metropolitane București.

Ultimele articole