Turneu Spania Abracadabra 2

Fundația Abracadabra, împreună cu Magicianul Marian Râlea, au avut un turneu în Spania

Turneul “Drumul lui Făt-Frumos prin poveștile românilor” s-a încheiat, lăsând în urmă amintiri memorabile și momente de bucurie.

“România a devenit mai mare decât o știam noi”, spune Marian Râlea. “A fost o toamnă împlinită. Ne-am întâlnit cu bucurie și emoție cu dragii noștri Români mici și mari din colțul românesc al Spaniei. Au fost și lacrimi, și zâmbete, dar sigur o mare bucurie pe Drumul lui Făt Frumos! Mulțumim partenerilor noștri din Spania, care țin aprinsă flacăra sufletului din Carpați și Departamentului pentru Românii de Pretutindeni fără de care visul nostru de toamnă nu se putea realiza! De asemenea, mulțumim și Domnului José David Pérez Pérez, Consul Onorific al României în Regiunea Murcia pentru prezența la spectacolul din San Pedro Del Pinatar”, completează Magicianul Poveștilor.

“A fost o seară de neuitat în San Pedro del Pinatar în compania celebrei trupe de teatru ABRACADABRA, condusă de inegalabilul MARIAN RÂLEA, care a dăruit bucurie atâtor generații de copii, acum și nouă, alături de talentații actori: Doriana Memet, Verzescu Alexandru, Florin Eugen Pârvu, Cătălin Grigoraș și Vlad Laurențiu! Mulțumim, ABRACADABRA, pentru acest spectacol minunat! Mulțumiri Departamentului Pentru Românii de Pretutindeni! Mulțumim oficialităților, Primăriei/ Ayuntamiento de San Pedro del Pinatar, domnului Consul Onorific al României în Murcia, Jose David Perez”, au transmis cei din Asociația Acoramar pe pagina lor de Facebook.

Festivalul Copiilor de Pretutindeni, organizat de Fundația Abracadabra în parteneriat cu Asociația SAN NICOLAS din Elche, Asociația ACORAMAR din San Pedro del Pinatar, Asociația Acercate a Rumania și Asociația Română din Comunitatea Valenciana Ulpia Traiana, a ajuns la final, lăsând în urma sa zâmbete și amintiri prețioase. În perioada 13-16 octombrie, „Drumul lui Făt-Frumos prin poveștile românilor” a adus magia poveștilor și a teatrului în inimile copiilor români din Spania. Acest proiect, cofinanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, a reprezentat a doua ediție a inițiativei, continuând tradiția începută în 2022, când magicianul și echipa sa au ajuns la copiii din Atena și Salonic.

“Bucuria de a fi împreună cu copiii români care trăiesc în Spania a fost mare”, a mărturisit Alexandru Verzescu, membru al echipei Abracadabra. “Rămâne nostalgia că îi las aici, unde e cald și frumos, civilizat și cu multe autostrăzi. Aici, munca le este respectată conaționalilor noștri. Mi-ar plăcea să am o valiză mare și să îi aduc înapoi, acasă, pe toți. Mă bucur din suflet că am fost împreună și că am devenit și noi eroi din poveștile românilor care trăiesc în Spania”, a adăugat el. 

Turneul din Spania a reprezentat nu doar o serie de spectacole, ci și o ocazie de conectare profundă între românii din diaspora și arta teatrală românească. Echipa Fundației Abracadabra este recunoscătoare pentru sprijinul și primirea călduroasă din partea comunității românești din Spania și speră să continue să aducă magia poveștilor în viața copiilor din întreaga lume.

Doriana Memet a subliniat, de asemenea, importanța înțelegerii culturii și a mândriei de a păstra identitatea românească în diaspora. „În momentul în care vezi copiii regăsindu-se în mica noastră lume Abracadabra, realizezi cât de mult contează să ne înțelegem cultura și să fim mândri de identitatea noastră. Copiii din diaspora l-au primit pe Făt-Frumos cu empatie, înțelegând, poate mai bine decât toți, ce înseamnă drumul, dorul de casă și dorința de a se descoperi pe sine. Festivalul Copiilor de Pretutindeni a adus multă bucurie prin aceste spectacole, iar pentru noi, actorii, acestea au fost momente în care am simțit emoțiile lor și ne-am simțit împliniți.”

Festivalul Copiilor de Pretutindeni a avut ca obiectiv principal unirea și dezvoltarea armonioasă a copiilor din comunitățile românești de peste hotare. Acest lucru s-a realizat prin intermediul educației prin joc și teatru, o tehnică dezvoltată și brevetată de actorul Marian Râlea în cei peste 30 de ani de experiență. Prin intermediul acestor spectacole, copiii au avut oportunitatea de a învăța și de a se dezvolta într-un cadru plin de bucurie, fără a simți vreun efort.