Search

Galeria Capitain Petzel din Berlin reprezintă oficial artistul polonez de succes, Mikołaj Sobczak

Nicholas Grafia, Mikołaj Sobczak Milk Tooth, 2020

Galeria Capitain Petzel din Berlin reprezintă oficial artistul polonez de succes, Mikołaj Sobczak

Capitain Petzel, o galerie de artă din Berlin, a fost aleasă pentru a reprezenta artistul polonez în plină ascensiune, Mikołaj Sobczak. În cadrul ediției din acest an a Paris+ par Art Basel din luna octombrie, galeria va prezenta o colecție de noi lucrări realizate de artist.

Sobczak este un artist versatil, abordând diverse arii, precum pictura, desenul, colajul, sculptura, video și performance, colaborând adesea cu Nicholas Grafia. Lucrările sale sunt cunoscute pentru reprezentările suprarealiste ale aspectelor cotidiene, precum personaje din mișcarea queer și transgender, construind alternative istorice captivante.

În anul 2021, Sobczak a primit prestigiosul premiu Paszport Polityki, recunoscut în domeniul artei din Polonia. De asemenea, el a fost artist rezident la Rijksakademie van beeldende kunsten din Amsterdam între 2021 și 2023, iar în acest moment participă la programul bianual de rezidență cu Art Explora – Cité internationale des arts din Paris. Prima sa expoziție personală va fi inaugurată în 2024, arată artsy.net.

Ultimele articole