Search

HMD anunţă telefonul Barbie Flip, cu clapetă și fără internet

Sursa foto: Human Mobile Devices

HMD anunţă telefonul Barbie Flip, cu clapetă și fără internet

Human Mobile Devices, compania din spatele brandului Nokia, se asociază cu Mattel, una dintre cele mai importante companii globale de jucării și deținătoarea unuia dintre cele mai puternice portofolii de francize de divertisment pentru copii și familii, pentru a crea telefonul Barbie Flip Phone, care va sosi în vara anului 2024.  

Telefonul are clapetă și nu va oferi conectivitate prin internet. Potrivit companiei, astfel de telefoane sunt îndrăgite pentru că oferă o soluție pentru digital detox într-o lume în care aproape patru din zece dintre tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani (38%) se tem că petrec prea mult timp pe smartphone-ul lor. Numai în SUA, o treime din Generația Z încearcă în mod activ să limiteze timpul petrecut pe rețelele de socializare, iar teama de a nu rata ceva (FOMO) este în scădere.

 „A venit oare  momentul să înlocuim viața afișată în online cu viața reală și să luăm o pauză de la toate întreruperile provocate de notificări? Suntem încântați de parteneriatul cu Mattel, o companie care ne împărtășește angajamentul față de inovația cu rost și impactul pozitiv asupra societății”, a declarat Lars Silberbauer, Human Mobile Devices Chief Marketing Office. 

De asemenea, compania mai arată că telefoanele cu taste sunt din ce în ce mai populare, deoarece Gen Z și milenialii aleg să își limiteze timpul petrecut pe ecran pentru propria sănătate mintală. 

„Designul și inovația se află în centrul filosofiei Mattel. Și această ultimă colaborare reprezintă un nou pas înainte în această direcție. Lansarea Barbie x HMD promite să fie un moment captivant pentru fanii Barbie de toate vârstele. Suntem încântați să deschidem cortina și să îl dezvăluim lumii la Mobile World Congress”, a adăugat Ruth Henriquez, Head of Consumer Products, Publishing, and LBE, Mattel EMEA.

Arne Mathiasen, susținător al mișcării pentru telefoane cu taste, lucrează cu tinerii din Danemarca pentru a-i ajuta să se deconecteze și să se bucure de prezent. Până acum, a reușit să convingă peste 1500 de studenți să treacă de la un smartphone la un telefon cu taste.

Ultimele articole