Search

INTERVIU cu Robert Roca, designer vestimentar: “Mereu mi-am dorit să creez o lume fantastică prin ținutele mele”

Sursa foto: RCW

INTERVIU cu Robert Roca, designer vestimentar: “Mereu mi-am dorit să creez o lume fantastică prin ținutele mele”

Robert Roca este un designer la început de drum, proaspăt absolvent al Universității Naționale de Arte din București, care face tot posibilul să se afirme în lumea modei, să-și facă un nume cunoscut și respectat și să devină un simbol al artei vestimentare. 

A simțit întotdeauna o atracție către lumina reflectoarelor și atenția publicului. La început, nu era sigur dacă această expunere va fi printr-un domeniu artistic sau unul monden, dar explorările și observațiile din jurul său l-au condus treptat către lumea modei. Plimbările prin București, observarea oamenilor, arhitectura și diversitatea turiștilor sunt doar câteva dintre sursele sale de inspirație. De cand a ales sa urmeze drumul spre o carieră de designer vestimentar, Robert a fost fascinat de fluiditatea de gen și de estetica feminină. „M-a atras cel mai mult moda. Și dinainte să intru la liceu mi-am dat seama că asta vreau să fac în continuare, asta îmi doresc de la viață și nu mă vedeam făcând nimic altceva”, a declarat pentru arthood.ro, adăugând că, deși stilul pe care îl abordează este predominant feminin, fluid și pastelat, mai sunt și momente în care își dorește să experimenteze. „Mereu mi-am dorit să creez o lume fantastică prin ținutele mele. Să pară scoase dintr-un film cu zâne și creaturi magice.” 

Piesele create de Robert au un mesaj universal: hainele nu au gen și pot fi purtate de oricine. Acest mesaj promovează curajul și exprimarea personalității prin vestimentație, susținând că purtătorul este singurul în măsură să decidă cât de mult își dorește să ofere din personalitatea sa. Toată munca depusă până acum și feedback-ul primit de la public îl motivează pe Robert Roca să mai facă un pas spre a-și împlini visul de a prezenta creațiile la Paris Fashion Week, simțind că estetica sa ar fi cel mai bine încadrată în capitala franceză a modei.

Ultimele articole