Spin câin și Bis Ev / Sursa: Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu

Expoziție semnată de Ioan Dejugan, la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu

Ioan Dejugan, vicepreşedintele Asociaţiei Filateliştilor din judeţul Sibiu, își va expune colecția de exponate de filatelie și cartofilie în cadrul unei expoziții care va avea vernisajul vineri, 21 iulie 2023, la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu.

Expoziția este organizată de Ioan Dejugan, cu ocazia aniversării a 80 de ani de viață și 45 de ani de activitate filatelică. În cadrul acesteia, vor fi prezentate exponate de filatelie și cartofilie care au participat, de-a lungul anilor, la diferite expoziții naționale și internaționale, diplome și medalii obținute la manifestările filatelice, icoane pe sticlă, desene în tuș pe sticlă, dar și cărțile publicate de vicepreședintele Asociației Filateliștilor Sibiu.

Vernisajul va avea loc vineri, 21 iulie 2023, de la ora 13:00, în Foaierul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu – Corp B, iar expoziția va putea fi vizitată în mod gratuit de publicul larg, în perioada 21-28 iulie 2023.

Sursa: Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu

Expoziția personală (re)prezintă două etape din viață: una, cea de salariat, în care filatelia/ cartofilia era o pasiune, un hobby și a doua etapă, cea de pensionar, în care hobby-ul este activitatea principală. În etapa în care eram «tânăr» pensionar, am descoperit pasiunea pentru pictură și grafică pe sticlă, perioadă care a durat până în momentul în care am hotărât să încep o documentare serioasă pentru a scrie «o istorie ilustrată» a Sibiului, bazată pe colecția personală de vederi vechi din orașul natal,  Sibiu/Hermannstadt.

Prin amabilitatea Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, voi prezenta celor ce vor avea disponibilitatea și curiozitatea să viziteze această expoziție, câteva din realizările din cele două etape ale vieții mele. Spun câteva, deoarece, de exemplu, colecția care reprezintă istoria Asociației  Filateliștilor din Județul Sibiu în perioada 1930-2023, și care va fi donată Bibliotecii ASTRA, este foarte amplă și ar ocupa prea mult spațiu”, a transmis pasionatul colecționar Ioan Dejugan.