Search

La o cafea cu Paula Mihalache: despre artă, sustenabilitate și alternative creative și responsabile

Sursa foto: Paula Mihalache

La o cafea cu Paula Mihalache: despre artă, sustenabilitate și alternative creative și responsabile

Într-o lume în care fast-fashion domină și consumul excesiv contribuie la problemele de mediu, Paula Mihalache, cunoscută sub numele de Ohana, îmbină arta și sustenabilitatea pentru a oferi o alternativă creativă și responsabilă. De la pictat haine și sacoșe din pânză, la accesorii din lemn și produse decorative, Paula reușește să aducă o nouă viață articolelor vestimentare, promovând un stil de viață sustenabil. 

Ohana și-a început activitatea în mai 2018, inspirată de dorința de a combina pasiunea pentru pictură cu un impact pozitiv asupra mediului. Prin recondiționarea hainelor vechi și transformarea lor în piese unice de artă purtabile, Paula nu doar că reduce deșeurile textile, dar și încurajează oamenii să își exprime creativitatea prin modă. În plus, activitatea ei nu se oprește la creațiile proprii, fiind și profesoară de pictură, susținând cursuri în școli și la un centru educațional din Iași de aproape un deceniu.

Paula Mihalache nu este doar o artistă talentată, ci și o persoană extrem de optimistă și plină de viață. Energia și entuziasmul ei se reflectă în fiecare proiect pe care îl întreprinde, creând lucrări vibrante și pline de vitalitate. Această atitudine pozitivă a ajutat-o să găsească soluții creative în fața provocărilor și să vadă oportunități acolo unde alții poate ar fi renunțat. Relațiile autentice și solide pe care le construiește atât pe plan personal, cât și profesional, sunt dovada acestei abordări pline de viață. 

Deși Paula a început să picteze de mică și a studiat arta atât în România, cât și în Georgia-Atlanta, drumul ei universitar a fost inițial diferit, absolvind Foto-video la Universitatea de Arte George Enescu. A lucrat în televiziune și a avut numeroase expoziții, dar pasiunea pentru pictură a rămas mereu prezentă. În urmă cu șase ani, Paula a adoptat numele de Ohana, un cuvânt hawaian care înseamnă „familie”, simbolizând comunitatea și natura care o inspiră. În acest timp, a început să picteze tricouri pentru a susține diverse cauze caritabile, dezvoltându-și treptat activitatea într-un business creativ și responsabil. 

Pentru Ohana, fiecare creație este o reflectare a emoțiilor și experiențelor personale. Bucuria, speranța și visurile ei se regăsesc în detaliile și culorile fiecărei lucrări. Pictura este un mod de a comunica și de a împărtăși sentimente cu cei din jur, iar aceasta se vede în fiecare piesă realizată cu dragoste și atenție la detalii. Estetica ei se definește printr-o combinație armonioasă de culori vibrante, motive inspirate din natură și cultură, „Estetica picturilor mele este despre celebrarea individualității și frumuseții în toate formele sale, despre conectarea cu emoțiile și despre aducerea unui strop de magie și creativitate în fiecare zi„, a declarat pentru arthood.ro.

Pe măsură ce afacerea handmade a Paulei continuă să crească, ea își propune să rămână fidelă valorilor sale de sustenabilitate și calitate. Visul ei este de a crea o comunitate de oameni care apreciază frumusețea lucrurilor făcute manual și care împărtășesc pasiunea pentru artă și design. În același timp, Paula dorește să inspire oamenii să adopte un stil de viață sustenabil, încurajând transformarea hainelor vechi în opere de artă purtabile, contribuind astfel la reducerea deșeurilor textile și la protejarea mediului.

Sursa foto: arhivă personală

Ultimele articole