Marian Râlea / artHood

Marian Râlea, pentru noua generație de actori: „Să îi ajute timpul, vremurile, politicul și socialul”

Actorul Marian Râlea vede o schimbare de atitudine a noii generații, a tinerilor actori talentați ale căror spectacole se joacă cu sala plină.

Prezent la Festivalul de Artă de la Techirghiol, în cadrul căruia a susținut spectacolul interactiv pentru copii „Drumul lui Făt-frumos”, îndrăgitul magician dorește celor la început de drum, studenților și actorilor care abia încep să învețe meserie, să aibă mai multe șanse decât a avut el. „Sigur, e foarte bine că există multe teatre independente, că se mișcă totul în jurul nostru, iar actorul este, așa cum știm cu toții, punctul central al teatrului românesc”, a declarat Marian Râlea, pentru artHood.

Rolul actorului, adaugă artistul, este de a purta cuvinte prin scenă și are marea calitate de a face, din cuvântul rostit, personaj. „Sunt foarte mulți actori tineri, foarte talentați, am și jucat cu foarte mulți dintre ei. Eu cred că este viitorul, este o schimbare de atitudine a celor tineri care vor să joace așa cum voiam și noi pe vremuri să jucăm, dar acum au mai multe posibilități decât aveam noi. Este o meserie grea, care cere mult sacrificiu, dar care este foarte frumoasă. Să îi ajute timpul, vremurile, politicul, socialul să devină mari actori pentru că avem nevoie de valori. Dintre noi au plecat foarte mulți și acum este, practic, un schimb de ștafetă„, a mai spus actorul, pentru artHood. 

Marian Râlea, actor de teatru, televiziune și film este cunoscut pentru rolul său din „Abracadabra”, „Fructul Oprit” sau „Sacrificiul”.

Festivalul de Artă din Techirghiol este un eveniment cultural independent, desfășurat în perioada 24-27 august.