Sursa: Muzeul Național Brukenthal

Muzeul Național Brukenthal anunță un parteneriat cu The Museum Group din Dubai

Muzeul Național Brukenthal anunță miercuri colaborarea cu The Museum Group din Dubai în vederea realizării mai multor proiecte: realizarea de studii, cercetare, expoziții comune, realizarea de publicații, restaurare, colaborarea cu diferite instituții și colecții private partenere.

„(…) În primul rând am pus bazele unui acord de colaborare care va fi semnat cât mai curând. Vom avea colaborări în ceea ce privește cercetarea colecției noastre, realizarea de studii comune unde se vor oglindi colecțiile muzeelor, realizarea de expoziții, expoziții online, cataloage, articole, schimburi de idei în ceea ce privește tehnologizarea și modernizarea muzeelor, etc. Este prima colaborare a unui muzeu din această parte a Europei cu aceasta instituție din Dubai. Avem multe lucruri care ne diferențiază dar și multe punți de legătură dar avem nevoie de dialog. Avem de învățat unii de la alții și acest fapt este unul important pe care eu, personal, pun un mare accent”, a declarat Alexandru Constantin Chituță, directorul interimar al Muzeului Național Brukenthal, în urma unei întâlniri cu Ahmed Obaid Al Mansoori, Directorul The Museum Group (TMG) și Crossroad of Civilizations Museum din Dubai.

Grupul Muzeelor (TMG) este un centru istoric care include: Muzeul Răscruce a Civilizaților (CCM), Muzeul Manuscriselor și Cărților Rare și Muzeul de Arme și Armuri. Grupul expune, printre altele, elemente din fiecare civilizație care a trecut prin regiune, artefactele care arată diversitatea și toleranța culturilor, credințelor și religiilor.