Dall.e (openai.com)

Nevoia de frumos. Bun venit la artHood!

Despre România și cultura ei în artă voi scrie altă dată – în primul rând, nu pot generaliza și, cu siguranță, artiștii din țara noastră merită mult mai multă publicitate și recunoaștere. Este un alt subiect, mai amplu, care are nevoie de o atenție specială. Dar despre nevoia noastră de a avea artă, în toate formele ei, pe toate canalele de publicitate, populare… este, într-adevăr, un subiect la fel de vast, dar urgent. 

Nu avem multe canale de artă, iar dacă există, sunt restrânse, cercuri elitiste și mai puțin accesibile publicului larg. Eu fac parte din acest public larg, neafiliată vreunui grup de poeți ori de pictori la început de drum. Nu fac muzică, departe de mine gândul acesta și, chiar dacă l-aș avea, există Youtube și două click-uri distanță. Nu sculptez, deși am intrat într-o motivație aproape haotică la un moment dat, din nevoia de a-mi găsi hobby-uri sau de a părea interesantă… oricum, nu mă pot numi artist, cel puțin nu în sensul convențional sau social acceptat al cuvântului. Dar mă pot numi iubitor de artă și cred că toți suntem, indiferent de ce reprezintă sau cum definim acest concept, iar când iubești arta, nu poți să nu remarci lacunele – nu poți să nu remarci că există prea multe website-uri și reviste de actualitate, showbiz – căci asta se cere – și prea puține care aduc plus valoare frumosului. Prea puține canale pentru pictură, poezie, proză, orice creat de mâna omului și orice stârnește emoție. Așa că, în loc să ne plângem, am făcut un pas suplimentar și am creat locul în care poți regăsi toate formele de artă… pentru iubitorii ca mine. Am decis să umplem golul și să aducem în față un canal puternic, deschis tuturor, care să împlinească nevoia de frumos. 

Vă invit, așadar, la artHood. Scrieți, pictați, compuneți, creați cercei sau tricouri colorate, aduceți cu voi emoția și bucuria de a crea ceva mai presus de voi. Vă invit să vă exprimați așa cum vă doriți, să aveți un prieten cu care să sărbătoriți succesele sau un umăr pe care să plângeți. Vă invit să vă simțiți acasă, de oriunde ați fi, și să umplem goluri, să încurajăm cultura, în toate definițiile ei, și să împărtășim, împreună, nevoia de frumos.

Ne găsiți la art@arthood.ro – trimiteți-ne lucrările și alăturați-vă comunității noastre de iubitori de artă.