Search

Oficiul de Film și Investiții Culturale din România devine operațional, anunță ministrul culturii

Sursa: Facebook Raluca Turcan

Oficiul de Film și Investiții Culturale din România devine operațional, anunță ministrul culturii

Raluca Turcan, ministrul culturii, a anunțat pe Facebook că Oficiul de Film și Investiții Culturale este acum complet funcțional. Aceasta a subliniat că, în ciuda „piedicilor și a neputinței administrative manifestate din 2018”, România are acum o schemă de investiții culturale funcțională.

Ministrul a declarat: „Colegii noștri de la Oficiul de Film și Investiții Culturale sunt pregătiți pentru sesiunea 2024 a programului de atragere a investițiilor în producția de opere audiovizuale pe teritoriul României!” Sesiunea de atragere a investițiilor va fi lansată pe 25 iulie, cu numeroase companii internaționale deja interesate să înceapă filmările în România. Se estimează că, până în 2026, investițiile directe vor depăși 350 de milioane de euro prin programul de cash rebate, care va funcționa potrivit unei „proceduri modernizate, rapide și 100% digitală.”

Raluca Turcan a anunțat și planurile pentru plățile restante: „Până la data de 22 iulie vom executa plățile pentru patru dintre cererile de plată restante, iar toate proiectele din sesiunile 2018, 2019 și 2020 vor fi procesate și decontate în următoarele două luni.” Acordurile de finanțare pentru proiectele aprobate în sesiunea 2020 vor fi semnate pe 15 iulie, iar restul cererilor de finanțare din aceeași sesiune vor fi soluționate până la finalul lunii.

Acest anunț marchează aproape un an de la înființarea Oficiului de Film și Investiții Culturale, iar Raluca Turcan a exprimat mândria realizărilor instituției: „Suntem mândri să spunem că, în ciuda tuturor provocărilor, am reușit!”

Ultimele articole