Search

Paramount fuzionează cu Skydance Media. Tranzacție în valoare de 28 mld. dolari

Paramount fuzionează cu Skydance Media. Tranzacție în valoare de 28 mld. dolari

Paramount Global a acceptat un acord de fuziune cu studioul de film independent Skydance Media, conform BBC. Tranzacția, evaluată la 28 de miliarde de dolari (21,9 miliarde de lire sterline), marchează o nouă etapă pentru Paramount.

În cadrul acestui acord, Shari Redstone, președinte neexecutiv al Paramount, va vinde participația majoritară deținută de familia sa, rezultând în formarea unei noi entități. Această schimbare semnificativă pune capăt unei ere pentru familia Redstone, care, sub conducerea lui Sumner Redstone, a transformat un lanț de cinematografe drive-in într-un imperiu media vast.

Grupul Paramount include rețele de televiziune cunoscute precum CBS, Comedy Central, Nickelodeon și MTV. Shari Redstone a declarat că fuziunea cu Skydance va facilita succesul continuu al Paramount într-o industrie în rapidă schimbare. Rețelele de televiziune ale companiei au o acoperire globală de peste 4,3 miliarde de abonați în mai mult de 180 de țări.

Această fuziune va aduce împreună Paramount, casa unor filme emblematice precum „Chinatown” și „Breakfast at Tiffany’s”, cu Skydance, partenerul financiar pentru lansări recente importante, inclusiv „Top Gun: Maverick” și „Star Trek Into Darkness”. Skydance va investi aproximativ 8 miliarde de dolari în Paramount, inclusiv 2,4 miliarde de dolari pentru National Amusements, entitatea care controlează grupul.

Paramount estimează că tranzacția se va încheia până în vara anului viitor.

Originile Paramount Global datează din 1914, odată cu înființarea Paramount Pictures Corporation. Studioul a produs filme de succes precum „The Godfather”, „Star Trek” și „Mission: Impossible”. Cu toate acestea, în ultimul deceniu, gigantul de divertisment a întâmpinat dificultăți, acțiunile Paramount Global scăzând cu peste 75% în ultimii cinci ani.

Skydance este deținută de David Ellison, fiul fondatorului Oracle, Larry Ellison. Anunțul fuziunii vine după opt luni de negocieri, timp în care Shari Redstone a discutat cu diverși potențiali parteneri, inclusiv Sony și firma de capital privat Apollo.

Fuziunea are loc într-un moment în care industria globală a divertismentului este profund influențată de revoluția video-streaming-ului.

Ultimele articole