Search

Primul lungmetraj regizat de celebra actriță Catrinel Menghia a avut premiera la RCW: “Mi-am propus să provoc publicul, să-l fac să reflecteze asupra nebuniei, iubirii și condiției umane”

Sursa foto: Facebook / Catrinel Menghia / editată de Investigatoria.ro

Primul lungmetraj regizat de celebra actriță Catrinel Menghia a avut premiera la RCW: “Mi-am propus să provoc publicul, să-l fac să reflecteze asupra nebuniei, iubirii și condiției umane”

Una dintre cele mai cunoscute actrițe la nivel internațional, Catrinel Menghia, pășește în spatele camerelor, în calitate de regizor, cu filmul “Girasoli”, producția cinematografică care a avut premiera în Italia și în România, în cadrul secțiunii ACT – cinema & theatre festival a Romanian Creative Week, cel mai mare eveniment din UE dedicat industriilor creative.

Una dintre cele mai cunoscute românce, cu o experiență vastă în industria cinematografică din Italia, Catrinel Menghia s-a retras din actorie în 2020 pentru a petrece mai mult timp cu familia. În perioada pandemiei, și-a dedicat timpul scrisului, publicând ulterior cartea “Non avevo gli occhi azzurri” la editura Newton Compton Editori, pe care speră să o aducă și pe piața locală. “Pandemia în Italia a avut o amprentă destul de puternică la nivel psihologic și nenumărate au fost provocările, deciziile și schimbările făcute: m-am mutat la țară parțial și m-am apucat de studiat regie. Obiectivul meu era sa rămân în această zonă artistică, dar nu în fața camerelor de luat vederi, ci în spate, iar proiectele să le filmez unde și când doresc”. Ulterior, a câștigat un concurs pentru creația unui spot publicitar online pentru brandul de bijuterii Bulgari, pe care l-a și regizat. După scurtmetrajul “Ossa/ Bones“, în cadrul căruia a colaborat cu Daniele Testi, participarea la ediția de anul acesta a Romanian Creative Week marchează debutul său în lungmetraj: “Mi-am făcut curaj și m-am apucat de primul meu proiect de lungmetraj care va avea premiera la nivel mondial”.

CITEȘTE MAI MULT PE INVESTIGATORIA.RO

Ultimele articole