Sursa: Teatrul Regina Maria

Teatrul Regina Maria: Ce premiere aduce luna septembrie 

În luna septembrie, Teatrul Regina Maria pregătește două premiere, spectacole invitate, dar și producții deja consacrate ale trupei Iosif Vulcan. 

Stagiunea 2023-2024 începe cu premiera spectacolului „Cruzime și tandrețe” de Martin Crimp, în regia lui Andrei Dinu, programată în 24 august, de la ora 19:00, la Sala Transilvania. Potrivit unui comunicat de presă emis marți de Teatrul Regina Maria, următoarea reprezentație va avea loc în 12 septembrie, iar biletele pot fi achiziționate online de pe Eventim.ro sau de la agenția de bilete.

Spectacolul „Lux” de Gabriel Sandu revine pe scena Sălii Arcadia în 1 septembrie, de la ora 19:00, abordând conceptul de pierdere în diferite forme. Pe parcursul lunii, spectacolul se va juca în cadrul Festivalului de Teatru Piatra Neamț 2023 – Zona de siguranță și va face parte din programul Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent. De asemenea, spectacolul „Colivia nebunelor” s-a întors de pe litoral, după o reprezentație în cadrul SEAS – Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului, și va fi pus în scenă la Sala Mare, în 27 august, de la ora 19:00.

La sfârșitul lunii septembrie, Teatrul Regina Maria aduce în lumina reflectoarelor comedia „Floare de cactus” de Pierre Barillet & Jean-Pierre Grédy, regia: Daniel Vulcu, care va avea premiera în 24 septembrie, de la ora 19:00, la Sala Mare.

O noutate a acestui început de stagiune este spectacolul „Totul e relativ” de Alan Ayckbourn, regia Claudiu Goga, care va fi jucat de către echipa Teatrului Național din Târgu-Mureș – Compania „Liviu Rebreanu”. Comedia va avea loc în 5 septembrie, la Sala Mare, de la ora 19:00. 

Luna septembrie aduce o serie de spectacole diverse și captivante, de la comedii excepționale până la drame emoționante: „Scripcarul pe acoperiș”, „Ofertă atractivă”, „Genul acuzativ”, „Locotenentul din Inishmore”, „Fiul” și „Ultimii”.