Sursa: UCIMR

UCIMR anunță „Weekend Junction Bucharest” pe 27-29 octombrie

Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) anunță începerea proiectului „Weekend Junction Bucharest”, un eveniment muzical organizat pe parcursul weekend-ului 27-29 octombrie.

Weekend Junction Bucharest este un proiect cofinanțat de Primăria Municipiului București, prin ARCUB, în cadrul proiectului „București acasă” 2023. 

“Proiectul are la bază o viziune ambițioasă: aceea de a aduce muzica cultă contemporană și artiștii independenți din spațiul bucureștean mai aproape de inimile publicului local. Timp de trei zile de călătorie, punctul de convergență va fi tema Bucureștiului ca spațiu în care protagoniștii împart emoția artei, fie că se află pe scenă ori în scaunul de spectator. Astfel, muzica va răsuna în locații centrale și periferice, oferindu-le celor prezenți șansa de a se bucura de 3 concerte-eveniment interactive”, potrivit UCIMR.

Vineri, 27 octombrie, Andrei Petrache Trio va susține un concert de jazz la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi. Sâmbătă, 28 octombrie, Enescu Percussion Group, condus de marimbafonista Irina Rădulescu, împreună cu elevi ai Colegiului Național de Muzică George Enescu din București, vor susține un concert-atelier de percuție la Colosseum Mall. Pe parcursul programului muzical-educativ în spațiul special amenajat, spectatorii, copii și adulți, vor putea participa la un atelier de audiție activă în cadrul căruia se vor familiariza cu bogăția acestei familii de instrumente, vor asculta piese din repertoriul clasic, tradițional și modern și vor învăța chiar câteva ritmuri pe care le vor interpreta alături de muzicienii profesioniști.

Duminică, 29 octombrie, va avea loc o ediție specială a conferinței-spectacol „Round Table București”, moderată de muzicologul Valentina Sandu-Dediu, în Studioul de Operă și Multimedia al Universității de Muzică București. Invitații, Ana Maria Galea (cântăreață și actriță), Andrei Petrache (compozitor și pianist de muzică cultă contemporană și de jazz) și Cristina Lilienfeld (coregrafă și dansatoare) vor reliefa perspective personale asupra orașului, iar evenimentul, transmis în direct prin live-streaming pe platforma de YouTube Enjoytv România, se va încheia cu o sesiune de întrebări și răspunsuri din partea spectatorilor.