Search

Veneția, cineva? Palatul Dogilor a găzduit noua colecție marca Max Mara

Sursa foto: DANIELE VENTURELLI//GETTY IMAGES

Veneția, cineva? Palatul Dogilor a găzduit noua colecție marca Max Mara

Palatul Dogilor din Veneția, sau Palazzo Ducale, un reper al orașului, a găzduit colecția inspirată de Marco Polo a lui Max Mara pentru resort 2025 în Veneția.

Cina de bun venit pentru eveniment a avut loc la Palazzo Pisani Moretta, o clădire gotică cu vedere la Canal Grande, care a trecut prin tot atâtea transformări ca și orașul însuși. Când a fost preluată și renovată de familia Pisani, artiști baroci, inclusiv Tiepolo și Angeli, au fost angajați pentru a contribui la pictura decorativă a interiorului, transformând spațiul într-o piesă de istorie a artei, precum și într-un obiectiv arhitectural, arată elle.com.

Colecția este inspirată de Marco Polo și de călătoriile sale, de la aventurile sale pe Drumul Mătăsii, reflectate într-o gamă de mătăsuri, până la cămilele și cașmirul din Mongolia, unde a petrecut două decenii la curtea lui Kublai Han.

Având în vedere că Veneția a devenit un centru de comerț și un punct de legătură între Est și Vest în epoca lui Marco Polo, piesele au făcut referire la totul, de la arhitectura gotică tradițională a orașului la motive hinduse, zoroastriene și chinezești. Un alt punct interesant este reprezentat de parteneriatul cu pălărierul britanic Stephen Jones pentru accesorii de tip turban.

Ultimele articole